Дві журналістки ОДТРК "Рось" перемогли у всеукраїнському конкурсі "Здоровим бути вигідно"

Журналістки Галина Компанієць та Ірина Філенко з Черкаської ОДТРК «Рось» стали лауреатами усеукраїнського конкурсі «Здоровим бути вигідно», який проводив Український фонд «Здоров’я», про що поінформовано на сторінці організації у «Фейсбуці».

Першу премію в розмірі 5000 грн отримує Галина Компанієць,заступник директора творчого об’єднання публіцистичних програм ОДТРК «Рось», за програму «Будьмо здорові». В ній авторка розповідає про юних вихованців школи здоров’я і їхню вчительку початкових класів Валентину Михайлівну Коровайну. Журналістка зібрала відеоархів за кілька років і продемонструвала глядачам, як загартовуються першачки і як ці самі діти пірнають в ополонку через 5-7 років.
Дві журналістки ОДТРК "Рось" перемогли у всеукраїнському конкурсі "Здоровим бути вигідно"

– Це не я виграла конкурс, а мої маленькі учасники програми, – каже Галина Компанієць. – Сьогодні ж піду до них і з керівниками школи вирішимо, як витратимо премію.

Сама ж Галина Компанієць теж веде здоровий спосіб життя, щоранку обливається холодною водою, на вихідних йде до Дніпра, щоб пірнути в крижану ополонку. В журналістиці Галина Компанієць уже 20 років, з них на радіо – 13. 15 років вона член Національної спілки журналістів України.

Другу премію в розмірі 4000 грн здобула старший редактор радіо ОДТРК «Рось» Ірина Філенко за радіопрограму «Нехай душа стане дитячим тілом», присвячену абортам. Для втілення задуму, каже, з інтернету зібрала історії тих, чиї знайомі робили аборти. Колеги-журналісти озвучили ці історії, вийшло вражаюче.
Дві журналістки ОДТРК "Рось" перемогли у всеукраїнському конкурсі "Здоровим бути вигідно"

– Ще не знаю, що робитиму з грошима. Не думала, як їх витрачу. Поки що переживаю радість від перемоги, – додає Ірина Філенко.

У журналістиці Ірина Філенко вже 5 років, 2 з них – член Національної спілки журналістів України. За цей час брала участь у багатьох конкурсах, але таку суттєву перемогу отримала вперше.
12.12.2014 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter