Черкаси закуповують 5 мобільних дорожних метеостанцій з Німеччини, щоб вчасно розчищати сніг

Черкаси закуповують 5 мобільних дорожних метеостанцій з Німеччини, щоб вчасно розчищати сніг За повідомленням міської ради Черкас, фірма-підрядник ЧСУ- 525, яка виграла тендер на зимове прибирання доріг у Черкасах, закуповує п’ять професійних мобільних дорожних метеостанцій. Це обладнання німецької компанії Lufft. Орієнтовна дата поставки – 16 грудня.

За словами директора ЧСУ-525 Андрія Бортника, встановлені в різних кінцях міста, вони постійно моніторитимуть зміни в погодних умовах і забезпечать точним прогнозом погоди.

- Зараз була ситуація, коли сніг починається в районі Луначарського або площі 700- річчя, і вулиці там вже вкриті снігом, а техніка ще не виїхала - бо в районі літака, де розташована наша база опадів немає. Ці технології широко поширені в ЕС, і на жаль не використовуються в Україні, - розповів Андрій Бортнік.

За його словами, модель оснащена доплеровським радаром і по першим сніжинкам здатна визначити інтенсивність снігопаду - дані які вкрай важливі диспетчеру для програмування комп'ютерів солерозкидачів. Крім того з'єднані в мережу під керуванням німецького програмного забезпечення вони зможуть надати високоточний прогноз утворення ожеледиці за 5 годин до її появи. Це дасть змогу здійснити превінтивну обробку і перемогти ожеледицю ще до того, дороги вкриє льодова корка.

ЧСУ-525 цього року застосовує новітні технології в прибиранні доріг. Вони використовують замість звичної пісчано-соляної суміші соляний розчин із додаванням спеціальних присадок. Це дозволяє ефективніше боротися із ожеледицею та снігом. Цієї зими уже двічі випадав сніг і фірма успішно з ним боролася. Принаймні нарікань на неприбрані вулиці не було.
12.12.2014 14:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter