Суд забрав у фірми, пов`язаної з ударівцем Колядко, землю, яку вона без торгів отримала на 49 років під кафе

Як інформують Наші Гроші, суд визнав недійсним договір оренди ділянки площею 0,15 га, укладений між ТОВ «ВАіС» та Черкаською міською радою. Про це свідчить рішення Господарського суду Черкаської області від 9 вересня.

У липні 2010 року Черкаська міськрада віддала фірмі «ВАіС» ділянку по вул. Дахнівській, 52 в оренду на 49 років під розташування магазину промислових товарів та кафе.

Торік цей договір оренди оскаржив прокурор міста Черкаси, представляючи інтереси міськради. У вересні цього року справа повернулася на новий розгляд до суду першої інстанції, який розірвав договір оренди.

Суд вказав, що міськрада передала ділянку в оренду ТОВ «ВАіС» не на конкурентних засадах, хоча проведення земельних торгів було обов’язковим. Крім того, суд не отримав доказів того, що проект землеустрою проходив обов’язкову державну експертизу.

Зауважимо, що виділена фірмі ділянка знаходиться біля найбільшого парку відпочинку Черкас – «Ювілейний» (колишній – «50-річчя Жовтня»).

Засновниками ТОВ «ВАіС» є Черкаська облрада (8%), віце-президент Черкаської обласної асоціації пляжних видів спорту Володимир Будило (80%) і його родичка Оксана Володченко (6%), а також Ірина Колядко (6%), родичка депутата Черкаської міськради від «УДАРу» (2014-2015) Богдана Колядка.

Богдан Колядко також є віце-президентом Черкаської обласної асоціації пляжних видів спорту. Він входив до складу засновників ТОВ «ВАіС» протягом 2008-2012 років. Донедавна він був і директором цієї фірми.
23.09.2014 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter