В Умані на день Перемоги розрили могилу ветерана

9 травня на уманському міському кладовищі в мікрорайоні Міщанка було виявлено розриту могилу ветерана Великої Вітчизняної війни. Мікрорайон "Міщанка" - район приватних садиб. Знаходиться він у північно-західній частині міста.
Карандєвич Василь Пилипович помер 15 років тому. Війну починав снайпером. Потім був розвідником. Поховали ветерана з усіма нагородами.
"Дід двічі перепливав Дніпро, як кажуть, вручну. Війну почав під Сталінградом, а закінчив у Австрії. Мав Ордени Слави усіх ступенів. Він їх заслужив", - кажуть онуки.
В Умані на день Перемоги розрили могилу ветерана

На розритій могилі купа землі та залізний хрестик, який померлий тримав у руках. Родичі припускають, що могилу розрили саме через медалі.
"Це такий жах. Шок. Це як прийти в гості до родичів і побачити повалену хату. Видно, ті хто це зробив побачили, що на надмогильній фотокартці він зображений у костюмі з усіма нагородами. Тому і розрили, - каже онук Ігор Соболенко. – 9 травня - це його свято, свято нашого діда. Ми, як і щороку, прийшли на день Перемоги покласти квіти на його могилу".
Правоохоронці на даний час проводять перевірку. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 297 ККУ – наруга над могилою.

Лілія Кушніренко gazeta.ua
11.05.2012 12:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter