РНБО: Ситуація в зоні АТО на 30 липня (карта)

За інформацією РНБО України, станом на 12 годину 30 липня ситуація в зоні АТО на Сході України є такою.
Учора близько 23.00 в селі Берестове Артемівського району стався вибух. Від міни, яку залишили відступаючі терористи, загинула жінка і отримали поранення різного ступеню тяжкості 8 дітей, у тому числі річне немовля. Військові медики одразу надали невідкладну допомогу дітям та доправили їх до лікарні.

Підтвердилась інформація про те, що вчора терористи вбили дитину, ще 10 осіб поранили. Сталося це під час обстрілу автобусу, на якому мешканці Донецька намагалися виїхати у безпечний район.

Як повідомив сьогодні, у середу 30 липня, на щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, на місці падіння збитого малайзійського літака «Боїнг 777» неподалік Тореза терористи обладнали бойові позиції. Вони туди стягнули велику кількість важкої артилерії та замінували підходи до цієї території. Це унеможливлює роботу міжнародних експертів, які намагаються приступити до роботи та встановити причини падіння Боїнгу-777.

Сили АТО наступають на райони, тимчасово контрольовані терористами. Учора Збройні сили України звільнили від російських найманців Авдіївку Донецької області. Тривають бої за звільнення Первомайська.

У Іловайську розпочато операцію з нейтралізації залишків терористів, знешкодження замінованих об'єктів. Завдяки звільненню Дебальцевого було налагоджено постачання зброї, боєприпасів та продовольства частинам та підрозділам Збройних Сил України, які мужньо стримували атаки терористів. Проведено евакуацію поранених. Після звільнення міста, підрозділами АТО було виявлено велику кількість техніки, боєприпасів та озброєння, які поспіхом покинули російські найманці.

На даний момент у цьому районі на дорогах та автошляхах встановлено та обладнано додаткові блокпости. Це дозволило укріпити позиції українських військових та щільніше звузити кільце навколо Горлівки та Донецька. Таким чином, перекривається більшість шляхів для постачання ресурсів терористам та незаконним збройним формуванням.
РНБО: Ситуація в зоні АТО на 30 липня (карта)
30.07.2014 16:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter