В Умані на місці, де стояв Ленін, побудують фонтан

Як інформує Вечірня Умань, в райцентрі на місці колишнього пам`ятника Леніну збудують фонтан.
В Умані на місці, де стояв Ленін, побудують фонтан
Центральна площа Умані. 1 травня 1969

- На початку минулого століття на колишньому місті пам’ятника Леніну стояла продовгувата одноповерхова будівля з великими сходинами з різних боків, з колонадою, що підтримувала дах, - розповідає старший співробітник музею Владислав Давидюк. - Вірогідно ця споруда з’явилась в часи військових поселень, десь на початку 40-х років ХІХ століття, а можливо, ще раніше. Це були торгівельні ряди в яких місцеві купці продавали різноманітні товари. На передньому фасаді споруди, зверненому до сучасної вулиці Жовтневої революції,на уманчан дивився банер: «Пийте коньяк Шустова!» Торгові ряди проіснували до кінця 20-х років ХХ століття. За часи радянської влади вони були занедбані і розібрані, до того ж вони заважали владі проводити грандіозні маніфестації на площі під час святкування комуністичних свят.

Тепер же коли комуністичні свята та Ленін в центрі міста вже в минулому, на центральній площі планують побудувати фонтан.

- На місті Леніна ми побудуємо фонтан, - розповідає секретар міської ради Олександр Цебрій. – Ялинки ми знищувати не будемо, а просто їх пересадимо. Територію ж центрального парку розширимо аж до кінця приміщення міської ради.
22.05.2014 17:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter