Янукович пропонує терміново зібрати Верховну Раду

Янукович пропонує терміново зібрати Верховну Раду Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне розглянути ситуацію у країні на позачерговій сесії Верховної Ради. Як повідомляє офіційний сайт Президента України, про це Глава держави сказав під час зустрічі з Головою ВР Володимиром Рибаком.
«Ви знаєте, що масові заворушення, які відбулися останнім часом, супроводжувались насиллям, кровопролиттям, підпалами. Тобто, сьогодні ситуація вимагає негайного врегулювання», - сказав Президент.
«Я просив би Вас закликати депутатів зібратися і обговорити цю ситуацію», - підкреслив він.
На переконання Глави держави, парламент має стати майданчиком для продовження врегулювання політичної кризи.
«Ті переговори, які сьогодні йдуть у мене з опозицією, - це одна частина врегулювання політичної кризи. Друга частина - цю дискусію треба переводити на парламентську площадку. Пропозиції, які будуть напрацьовані і під час моїх переговорів, і під час підготовки до сесії разом із народними депутатами, - їх треба розглянути в парламенті», - зазначив Віктор Янукович. Він наголосив на необхідності продовження роботи парламенту, незважаючи на відпустку депутатів.
У відповідь Голова ВР Володимир Рибак зауважив, що у зв’язку з ситуацією в країні «відпустка буде пізніше».
«Є дуже багато питань, які треба вирішувати не на Майдані, а треба вирішувати в сесійній залі. Справді, треба, щоб опозиція і більшість зібралися і розглянули ті питання, які виникають: і відставка уряду, і ті питання, які є по тим законам, які Верховна Рада прийняла», - зазначив В.Рибак.
За його словами, більшість і опозиція мають дослухатися один до одного, але «на першому плані треба поставити питання спокою в нашій державі».
«Думаю, що я сьогодні вже підпишу таке розпорядження, і на початку тижня ми запросимо депутатів Верховної Ради, щоб розглянути всі питання, які сьогодні виникають», - підкреслив Голова ВР.
23.01.2014 15:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter