Керівники регіонів доповіли Вілкулу про хід опалювального сезону

Керівники регіонів доповіли Вілкулу про хід опалювального сезону Гідрометцентр повідомляє, що в найближчі 5 діб на більшості території країни температура буде коливатися від -11 морозу вночі до +8 тепла вдень (а в Криму і Прикарпатті до +10). У цих складних погодних умовах збільшується вірогідність аварій на теплотрасах та електромережах. За завданням Уряду всі комунальні служби та ДСНС переведені у цілодобовий посилений режим роботи. З початку опалювального сезону вже було 5 аварійних ситуацій (в Тернопільській, Кіровоградській, Донецькій областях та м. Києві), проте всі аварії ліквідовувались протягом доби. Як повідомляє пресс-служба віце-прем`єра України, Уряд тримає ситуацію на контролі. В Мінрегіоні працює цілодобовий штаб, який координує дії в регіонах і у випадках необхідності надається допомога. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради за участю керівників профільних міністерств, Укравтодору, Нафтогазу, ДСНС, керівники регіонів, міст та комунальних служб.
«Люди мають бути забезпечені теплом, світлом, водою, також має працювати громадський транспорт», - сказав Олександр Вілкул.
Станом на 17 грудня працюють всі понад 24,6 тис. котелень. Ліквідовуються локальні прориви тепломереж 10 закладів соціальної сфери та 173 житлових будинків в Донецьку та Києві.
Усього в Україні понад 39,7 тис об’єктів соціальної сфери та 174,4 тис. житлових будинків.
«Завдяки відпрацьованим під час підготовки до опалювального сезону діям, оперативно був ліквідований прорив тепломереж в Краматорську Донецької області, який стався вчора (16 грудня). Теплоносій вже подано до всіх 42 житлових будинків Краматорську, які були відключені від тепломережі», - сказав Олександр Вілкул.
19.12.2013 13:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter