Депутати Канівської міськради проголосували за закриття гімназії в селі Кононча

Як інформують у міськраді Канева, питання ліквідації навчальних закладів у селах Лука і Кононча заслуховували на сесії міськради.

- Рішення складне, непопулярне, але відповідно до процедури ми пройшли всі етапи: провели збори – батьківські та педколективу, розглянули питання на громадських слуханнях за участі жителів усієї Канівської громади. Відтак, є всі підстави винести проект рішення на сесію міськради, - зауважила начальник відділу освіти Надія Голда.
Депутати Канівської міськради проголосували за закриття гімназії в селі Кононча

Ліквідація Лучанської школи відбулася безболісно, оскільки заклад не функціонує вже давно. А от з Конончанською гімназією ситуація складна. Сьогодні ця школа працює, в ній здобувають освіту 44 учні. Батьки школярів та дошкільнят Конончанського закладу також були присутні у залі. Вони обурювалися та просили не закривати школу. Найбільше їх непокоїла необхідність у разі ліквідації гімназії підвезення їхніх дітей до шкіл в інших населених пунктах.

Голоси депутатів розділилися: «за» проголосувало 15 обранців, «проти» - 4, «утрималися» - 7.

Рішення про ліквідацію навчальних закладів було ухвалено.

Разом з тим, якщо за тиждень депутати знайдуть вихід і кошти, то обіцяю зібрати позачергову сесію і повернутися до цього питання та ухвалити інше рішення, - підсумував міський голова.
28.04.2021 11:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter