Олександр Скічко озвучив освітні пріоритети на 2021 рік

Основні напрямки у розвитку освітньої галузі на найближчий рік озвучив голова облдержадміністрації Олександр Скічко. Як інформують у Черкаській ОДА, він зустрівся з педагогами з Черкащини в обласному Інституті післядипломної освіти.
Олександр Скічко озвучив освітні пріоритети на 2021 рік

Інституті післядипломної освіти – надпотужний заклад із 67-річною історією, де сьогодні в рік підвищує кваліфікацію понад 13 тис. викладачів із усієї України. Тут реалізують освітні форуми, хаби й стартапи. Діє перший в Україні Центр STEM-освіти. Є два кабінети робототехніки (центр Lego-education та тренінговий центр), ресурсний центр, а також навчально-тренінгова аудиторія. Освітяни працюють із 3D-програмуванням, опановують спеціалізовані цифрові вимірювальні комплекси.

– Ми мали нагоду поспілкуватися з освітянами області, я – озвучити пріоритети в напрямі освіти на найближчий рік, – каже голова ОДА. – По-перше, це продовження реформи Нової української школи на рівні базової середньої освіти. По-друге, діджиталізація освіти. Коронавірус показав, що мешканці деяких сіл можуть випасти з навчання через банальну відсутність інтернету в 2021 році. Інклюзія. Ми повинні організувати освітні, культурні, соціальні та всі інші процеси так, щоб у них могли брати участь усі без винятку. У нас немає людей із обмеженими можливостями – є люди з додатковими потребами, і ці потреби просто треба забезпечити.
03.03.2021 11:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter