Першокласники Черкащини безкоштовно отримали 977 ігрових наборів LEGO Play Box

977 ігрових наборів LEGO Play Box безоплатно отримали перші класи державних та комунальних закладів загальної середньої освіти Черкаської області. Їх направили для них в рамках реалізації Концепції “Нова українська школа” та спільного Меморандуму Міністерства освіти і науки України та The LEGO Foundation, інформують в управлінні освіти і науки ОДА.
Першокласники Черкащини безкоштовно отримали 977 ігрових наборів LEGO Play Box

Ігрові набори доставляють на місця, де вони будуть використовуватися в освітньому процесі. Це вже третій рік поспіль як The LEGO Foundation надає безкоштовну допомогу Україні у вигляді наборів LEGO Play Box та Six Bricks для перших класів. Співпраця у рамках означеного Меморандуму передбачає поглиблення співпраці між МОН та The LEGO Foundation у дошкільній освіті, вищій педагогічній освіті та післядипломній педагогічній освіті. Також The LEGO Foundation долучається до проведення наукових та моніторингових досліджень у дошкіллі та початковій школі України.

Сьогодні конструктори від LEGO вже сприймаються не тільки як цікава іграшка, якою можна гратися вдома. ЛЕГО – одна з відомих і поширених на сьогодні педагогічних систем, що використовує моделі реального світу і предметно-ігрове середовище навчання та розвитку дитини. Основним принципом навчання є принцип “Навчання через дію” — діти отримують знання в процесі побудови та дослідження моделей з конструктора. Вчителі вже встигли оцінити позитивний вплив використання LEGO в освітньому процесі. За допомогою ігрових конструкторів можна наочно і доступно пояснити дітям навчальний матеріал, розвинути навички критичного мислення, мовлення, пам’ять, увагу, вміння працювати в групі.
23.10.2020 17:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter