Поточні ремонти в школах Черкаської області виконано вже майже на 75 %, - Данилевський

Поточні ремонти в школах Черкаської області виконано вже майже на 75 %, - Данилевський Як інформують у Черкаській ОДА, період підготовки освітніх закладів до нового навчального року, зокрема в осінньо-зимовий час, триває. Так, на Черкащині необхідно підготувати 603 загальноосвітніх заклади, 430 дошкільних, також професійно-технічні та вищі. Про це повідомив у ході координаційної наради директор Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський.

– Нині на майже 75 % виконано поточні ремонти навчальних кабінетів, лабораторій, приміщень загальноосвітніх шкіл і дошкільних навчальних закладів, – зауважив Валерій Вікторович. – На завершальному етапі – оздоблювальні роботи з облаштування приміщень, де функціонуватиме нове обладнання кабінетів хімії, фізики, біології, LEGO.

За словами обласного освітянина, більш ніж у 550 навчальних закладах області проведено ремонтно-профілактичні роботи власних топкових. Інженерні служби районних відділів освіти співпрацюють з інспекцією Держенергонагляду щодо участі в оглядах об’єктів теплового господарства, ліквідації недоліків.

Капітальні ремонти, як зазначив директор Департаменту, виконано натепер у 13 автономних котельнях. Внутрішні системи опалення, дахи й покрівлі відремонтовано в більш ніж 30 закладах. У 27-ми здійснено реконструкцію, заміну інженерних мереж, капремонти внутрішніх туалетів. У понад сотні закладів виконано часткову заміну віконних блоків на металопластикові – більше 1 тисячі штук. Окрім цього, утеплено фасади, зроблено ремонти спортивних залів, їдалень, харчоблоків із заміною мереж водогону та каналізації. Також в декількох закладах встановлено твердопаливні котли.
01.08.2018 13:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter