Понад 800 черкаських вчителів початкової школи пройшли перепідготовку для роботи в умовах Нової української школи

Як інформують у Черкаській ОДА, з нового навчального року першокласники навчатимуться за стандартами Нової української школи. Викладачі ж нині проходять перепідготовку до масштабного запровадження. Про це йшлося на всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.
Понад 800 черкаських вчителів початкової школи пройшли перепідготовку для роботи в умовах Нової української школи

– Педагоги Черкащини активно готуються до роботи в умовах Нової української школи, – наголошує перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – На сьогодні в області більше 800 вчителів початкових класів пройшли підвищення кваліфікації щодо реалізації концепції «Нова українська школа» та нового Державного стандарту початкової освіти. Зокрема, проведено I-II навчальні сесії. Відбулись і 4 семінари-тренінги для вчителів іноземної мови, які працюватимуть з першокласниками. Відтак 117 вчителів підвищили кваліфікацію.

За словами Віталія Володимировича, відповідну підготовку пройшли також близько півтори сотні вчителів фізичної культури, зо три десятки викладачів образотворчого мистецтва та ін. А вже за два дні стартує підготовка заступників директорів шкіл, які курують початкову освіту до роботи в умовах Нової української школи.

Нагадаємо, формула Нової української школи передбачає: новий зміст освіти, заснований на компетентностях; умотивованих учителів, котрі розвиваються професійно; наскрізний процес виховання, який формує цінності; децентралізацію та ефективне управління навчальним закладом; педагогіку, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками; орієнтацію на потреби учня в навчальному процесі та ін.
25.04.2018 09:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter