У Черкасах діти з малозабезпечених родин безкоштовно харчуватимуться в шкільних їдальнях

У Черкасах діти з малозабезпечених родин безкоштовно харчуватимуться в шкільних їдальнях Як інформують у міськраді Черкас, деякі категорії школярів і далі зможуть безкоштовно обідати в навчальних закладах. Рішення про це на сесії, яка відбулася 19 квітня, ухвалили міські депутати. Своїми голосами «за» його підтримали 30 обранців.

Згідно з текстом документа, обідати коштом місцевого бюджету зможуть учні 1-4 класів, а ще – дітки 5-11 класів із малозабезпечених сімей, із родин, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти учасників антитерористичної операції, учні-переселенці з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Видатки на харчування останньої категорії, до слова, передбачалися в обласній казні.

Як повідомив заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов, нині в Черкасах проживає 177 таких дітей.

Натомість депутат Павло Карась під час обговорення проекту рішення запропонував виключити дітей переселенців із переліку категорій для безкоштовного харчування. Утім, його ініціатива не знайшла підтримки серед колег-депутатів.

За його словами, таких учнів слід забезпечувати харчуванням як дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Депутат Олександр Згіблов виступив із пропозицією включити до переліку й дітей, які на всеукраїнських олімпіадах і спортивних змаганнях посіли призові місця.

Водночас, міська рада проголосувала за те, аби гарячими обідами годували дітей тільки за письмовими заявами батьків.

Загалом же, за даними департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР, безкоштовним гарячим харчуванням нині охоплено 11918 учнів 1-11 класів.
19.04.2018 19:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter