У чотирьох школах Черкас запроваджено систему "Страва на вибір"

Як інформують у міськраді Черкас, в черкаських школах №2, 21, 25 та 30 за ініціативи міської влади Черкас запроваджено проект «Страва на вибір». Заступник міського голови Ігор Коломоєць, який є куратором освітньої галузі в Черкасах, спільно з директором департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергієм Вороновим цього тижня цікавились враженнями учнів та вчителів від нововведення, завітавши у Черкаську ЗОШ №21 імені Юрія Іллєнка.
У чотирьох школах Черкас запроваджено систему "Страва на вибір"

Завдяки системі «Страва на вибір» діти мають можливість обрати з меню ту їжу, яка їм найбільше смакуватиме. До прикладу, в обід при виборі другої страви учні мали можливість взяти гречану кашу або макарони, м’ясну або печінкову котлету, запіканку або оладки, венігрет або салат із капусти.

- Харчування – це запорука здоров’я підростаючого покоління. Ми хочемо, щоб наші школи були другим домом для учнів. Тому піклуємося про комфортні умови для школярів.. Поспілкувавшись із батьками учнів та керівництвом шкіл ми дійшли до згоди та вирішили запровадити можливість вибору страв для дітей. Таким чином учні зможуть харчуватись тим, що їм більше до смаку. Місто ж буде ефективніше використовувати кошти, які виділено на харчування. Уже зараз видно, що при новій системі «Страва на вибір» у їдальнях залишається значно менше відходів. А діти – ситі та задоволені, – розповів Ігор Коломоєць.

Заступник міського голови додав, що після завершення навчального року планує провести аналіз цієї системи та вирішити чи варто впроваджувати її в інших школах.
14.04.2018 11:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter