Тулуб: Другий рік поспіль Черкащина - лідер у рейтингу здоров`я населення

Тулуб: Другий рік поспіль Черкащина - лідер у рейтингу здоров`я населення Голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб пишається тим, що Черкаська область, за його словами, лідер в галузі охорони здоров`я населення.
Черкаська область другий рік поспіль займає 1-ше місце у системі рейтингового оцінювання стану здоров’я населення, діяльності та ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я України, – наводить прес-служба Черкаської ОДА слова Сергія Тулуба.– Для комфорту медиків і пацієнтів значна увага керівництва області направлена на поліпшення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів. Так, для закладів охорони здоров’я області закуплено медичне обладнання на суму близько 8 мільйонів гривень. Окрім того, проведені поточні та капітальні ремонти у 120 фельдшерсько-акушерських пунктах, 30 лікарських амбулаторіях та у 12 відділеннях лікарень області. В цьому році ми завершимо реконструкцію поліклінічного відділення Канівської центральної районної лікарні. Вже розпочато демонтаж старого корпусу обласної поліклініки для побудови обласного перинатального центру.
Очільник області наголосив, що, продовжуючи виконання нових соціальних ініціатив Президента України, планується реконструкція санаторію "Пролісок". Там створять міжрегіональний центр реабілітації дітей з органічним ураженням центральної нервової системи.
– Ще одним важливим питанням у реформуванні галузі є вдосконалення екстреної медичної допомоги. За останній рік відкрито 24 пункти тимчасового базування швидкої медичної допомоги та придбано 15 автомобілів «швидкої», – говорить Сергій Борисович. – Не оминули ми увагою і медичний захист ветеранів Черкащини. Вперше за останні роки незалежності України нам вдалося повністю забезпечити слуховими апаратами 430 інвалідів війни, чорнобильців та афганців на загальну суму 658 тис. гривень та встановити 14 кардіостимуляторів на суму 100 тисяч гривень.
17.06.2013 08:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter