Експертна комісія Держінвестпроекту розпочала фінансування Черкаського регіонального перинатального центру

Експертна комісія Держінвестпроекту розпочала фінансування Черкаського регіонального перинатального центру 27 травня відбулося засідання Експертної комісії з реалізації Національного проекту «Нове життя» щодо відкриття фінансування для створення Черкаського перинатального центру.
Нмку керівника проекту Віктора Сірмана, цифри та факти, які переконливо доводять, що Черкаська область готова до початку реалізації Національного проекту «Нове життя». Перинатальний центр в Черкасах планується відкрити для пацієнтів на початку 2014 року.
Під час засідання члени комісії заслухали директора Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА Володимира Брожика, котрий зазначив, що відкриття власного перинатального центу дозволить нашій області суттєво покращити як демографічні, так і соціальні, і економічні показники.
- Ми очікуємо, що на 30% вдасться зменшити рівень перинатальної смертності, значно покращити репродуктивне здоров’я населення, забезпечити більш ефективне використання коштів тощо, - заявив В. Брожик.
Голова Експертної комісії та Перший заступник Голови Держінвестпроекту України Микола Михайлович Стеблинський підсумував: «Черкаський район має досить непогані, в порівнянні з усією Україною, показники народжуваності. Відкриття перинатального центру дозволить області не тільки забезпечити позитивну динаміку приросту населення але й підвищити якість та доступність перинатальної допомоги населенню».
Довідково:
Національний проект "Нове життя" реалізує Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України. Проект отримав статус «Національного проекту» 25 серпня 2010 року на засіданні Комітету з економічних реформ проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства». Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» запроваджений з ініціативи Президента України Віктора Януковича і реалізується під контролем Глави держави заради досягнення Цілей розвитку Тисячоліття, озвучених Президентом України на Саміті ООН 2010 року: покращення демографічної ситуації в Україні, зниження материнської, малюкової захворюваності, інвалідності та смертності шляхом підвищення рівня якості та доступності висококваліфікованої медичної допомоги матерям і дітям якості та доступності висококваліфікованої медичної допомоги матерям і дітям.
28.05.2013 08:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter