У ІІІ кварталі 2021 року НСЗУ заплатила лікарням Черкащини 18,2 млн грн за лікування COVID-19

Лікування пацієнтів з COVID-19 оплачує Національна служба здоров’я. Для пацієнта медична допомога у стаціонарі безоплатна.

655 пацієнтів з ковідом були госпіталізовані в Черкаській області з липня по вересень 2021 року. З них 83 у легкому стані, 338 у середньому та 234 — важкому. За їх лікування НСЗУ заплатила більше 18,2 млн грн 7 лікарням області. Стаціонарну допомогу пацієнтам в цей період надавали 16 медичних команд.

Станом на сьогодні в області вже 10 лікарень мають договір з НСЗУ на госпіталізацію пацієнтів з ковідом. НСЗУ укладає договори лише з тими лікарнями, які входять у визначений перелік для госпіталізації та відповідають вимогам.

Лікування пацієнтів з COVID-19 у медзакладах в стаціонарних умовах є безоплатним. У тому числі і ліки, передбачені протоколом лікування COVID-19 та Національним переліком лікарських засобів.

Зокрема, безоплатними є:

- огляд, тестування на COVID-19;

- вся подальша медична допомога. В тому числі киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО;

- вся діагностика та аналізи;

- ліки та знеболення.

Найефективнішим способом запобігти важкому перебігу коронавірусної хвороби і госпіталізації є вакцинація. Вона також безоплатна і входить у Програму медичних гарантій.

За даними електронної системи охорони здоров’я, за третій квартал 2021 року в області провакциновано 189 041 особу, з них двома дозами 139 971.

За проведення вакцинації проти ковіду медзакладам також платить НСЗУ. Так, з липня по вересень за цим напрямом заклади Черкаської області отримали більше 12,3 млн грн.

Денис Сирцов

Провінція
02.12.2021 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter