З Черкас до Києва на вертольоті доправили 13-річного хлопчика в критичному стані

За інформацією обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 17 вересня 13-річного пацієнта з критичним захворюванням печінки та великою вірогідністю початку кровотечі під час транспортування доправили гелікоптером із Черкас до столиці. У Києві дитину чекали лікарі «Охматдиту».
З Черкас до Києва на вертольоті доправили 13-річного хлопчика в критичному стані
фото Черкаського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

«Стан дитини був стабільний, але важкий. Було зрозуміло, що наземним шляхом буде набагато довше і небезпечніше для пацієнта. Тому виникла необхідність у його оперативному транспортуванні з залученням аеромобільної евакуації», – зазначив директор Центру Ігор Фесун.

Міністерством охорони здоров’я України разом з керівництвом КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги ЧОР» спершу скоординували роботу з організації транспортування. Надійшов виклик, який прийняв диспетчер опереативно-диспетчерського управління Центру. Далі – зв’язалися з диспетчером аеромобільної евакуації та все узгодили. У Черкасах бригада реанімобіля екстреної медичної допомоги у супроводі патрульних поліцейських доправили пацієнта з Черкаська Дитяча Міська Лікарня до аеропорту, куди прибув гелікоптер. Надалі тяжкохворого хлопчика у супроводі бригади Київського обласного центру екстреної медичної допомоги транспортували до столиці.

Ця перша аеромедична евакуація у Черкасах – приклад скоординованої роботи Міністерство охорони здоров'я України, Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкащини та Київщини, лікувальних закладів у Черкасах та столиці, а також Патрульна поліція Черкаської області.

Денис Сирцов

Провінція
17.09.2021 12:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter