22 нові автомобілі "Швидкої допомоги" передано медикам Черкащини

Двадцять два нові автомобілі швидкої допомоги поповнили автопарк екстреної медичної допомоги області. Їх використовуватимуть бригади екстренки, які безпосередньо працюють з ковідними пацієнтами. Як інформують у Черкаській ОДА, ключі від медичної автотехніки передала бригадам із різних районів заступниця очільника області Лариса Кошова.
22 нові автомобілі "Швидкої допомоги" передано медикам Черкащини

Таке поповнення автопарку відбулося уперше за всю історію існування екстреної медичної допомоги Черкаської області. Придбали автівки завдяки коштам НСЗУ. Зокрема 20 нових автомобілів екстреної медичної допомоги класу «В» та 1 автомобіль класу «С». Ще один автомобіль передала в оренду Білозірська ОТГ.

– Коронавірусна хвороба поставила нові виклики перед медичною системою, а екстрена допомога – це та служба, яка першою реагує на них, – каже Лариса Кошова. – Тому надзвичайно приємно передавати ключі від нових автівок «швидкої» тим, хто стоїть на першому кордоні. Сучасні автомобілі дадуть змогу доїжджати швидше до пацієнтів на виклики та надавати допомогу ще якісніше, адже облаштовані сучасним медичним обладнанням.

Йдеться про кардіографи, дефібрилятори, додаткові балони кисню для ковідних пацієнтів, яких потрібно транспортувати на великі відстані. Також на автомобілях уже поставили gps-трекери та змінили гуму відповідно до сезону, відзначає очільник служби Ігор Фесун. За його словами, кожен автомобіль класу «В», сертифікованого МОЗ України, вартує 1 мільйон 960 тисяч гривень. Загалом же придбали авто на 39,2 мільйони.
30.12.2020 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter