У селищі Стеблів на Корсунщині 10 людей заразилися на коронавірус

Відразу десятеро хворих на коронавірусну інфекцію виявили минулого тижня в селищі Стеблів Корсунь-Шевченківського району.

– Я не думаю, що така ситуація тільки в нас, – каже селищний голова Олексій Данильченко. – Просто люди вчасно звернулися, їм було проведено якісні аналізи й надається медична допомога. П'ятеро хворих перебувають у лікарнях Черкас, а решта – вдома на самоізоляції.

– Усі хворі – члени однієї родини або близькі родичі, – розповідає виконувачка обов'язків директора Корсунь-Шевченківського лабораторного відділення (колишня санепідемстанція) Наталія Власенко. – Усі є поважними людьми, активними парафіянами місцевого монастиря Московського патріархату. Монастир був на карантині, але після послаблення заходів люди почали його відвідувати. Захворілі влаштували святкування ювілею, покликали гостей. У підсумку маємо вже десять активних хворих і процес виявлення нових триває. Зараз п'ятеро осіб перебувають на стаціонарному лікуванні. Чітко простежується вікова градація. Найстарша хвора – найважча. Вона лікується в Черкаській обласній лікарні. Люди середнього віку – в Черкаській інфекційній лікарні. Молодші – вдома на самоізоляції.

Усі є поважними людьми, активними парафіянами місцевого монастиря Московського патріархату

Наталія Петрівна каже, що цей випадок – перший в районі.
– Зараз у нас головний біль – як уберегти від зараження пацієнтів Стеблівського психоневрологічного інтернату. Бо як хвороба добереться туди – буде біда. Зараз інтернат перейшов на казарменний режим роботи.

За словами лікарів ніхто із членів родини за кордоном не бував. Усі заразилися вдома.

gazeta.ua
24.06.2020 18:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter