Методика швидких тестів на ВІЛ активно запроваджується в Черкаській області

Методика швидких тестів на ВІЛ активно запроваджується в Черкаській області За інформацією Управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації, на Черкащині широко запроваджується методика швидких тестів на ВІЛ. Активну позицію з цього питання зайняли сімейні лікарі, адже в переліку обов’язкових послуг, які оплачує Національна служба здоров’я України, є і тестування на ВІЛ.

Так, днями на базі тренінгового центру КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Черкаської обласної ради пройшли семінари-тренінги з питань вивчення методології тестування на ВІЛ. Захід проходив у рамках проекту «Розбудова клінічного та управлінського потенціалу служби ВІЛ-інфекції /СНІДу України», за підтримки Міжнародного центру з питань освіти та підготовки у сфері охорони здоров’я (I-TECH) Університету штату Вашингтон США.

Наразі до заходу долучились 56 осіб з Черкаських ЛПЗ . Фахівці отримали інформацію та практичні навички щодо використання в роботі швидких (експрес) тестів для виявлення антитіл до ВІЛ. Ознайомилися також з вимогами нормативної документації, процедурою дотестового та післятестового консультування, тестування, первинної профілактики та біологічної безпеки.
26.03.2019 09:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter