У Третій міській лікарні Черкас відремонтували терапевтичне відділення

Після капітального ремонту в Третій міській лікарні швидкої медичної допомоги, який тривав близько року, запрацювало терапевтичне відділення №1. Як інформують у міськраді Черкас, на його облаштування з бюджету витратили майже 5,5 млн. гривень. Тут провели внутрішній ремонт приміщення (коридорів, палат), санвузлів, замінили ліжка та придбали нові меблі.
У Третій міській лікарні Черкас відремонтували терапевтичне відділення

Із роботою оновленого відділення 6 лютого ознайомилися міський голова Анатолій Бондаренко, його заступник Ігор Волошин та директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник.

– Наша команда працює і далі працюватиме над тим, аби пацієнти в будь-якій із лікарень міста відчували себе комфортно, аби наші лікувальні заклади були сучасними, зручними та оснащені необхідним діагностичним обладнанням, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – У попередні роки в цій лікарні вже відремонтували уронефрологічне відділення, завершуємо оновлення неврологічного відділення й плануємо перейти до кардіологічного. Дещо раніше для потреб медичного закладу придбали комп’ютерний томограф. До слова, за останній рік на ньому провели понад 10 тисяч обстежень.

– Мені дуже приємно, що такі позитивні зміни відбуваються у нашому місті. Сподіваюся, що ми зможемо згодом повністю оновити цей лікувальний заклад, – додав Ігор Волошин.

Нині в цьому відділенні перебуває 60 пацієнтів. За рік тут лікують близько 3,5 тисяч хворих.

Як розповів головний лікар Олександр Федорук, терапевтичне відділення відкрилося в 1978 році. Із того часу такий масштабний ремонт тут провели вперше.

– Сюди потрапляють хворі, які потребують достатньо складної невідкладної терапії. Це, для прикладу, пацієнти з отруєннями, пневмонією, ендокринологічною патологією, – коментує Олександр Леонідович. – Приємно, що умови перебування черкащан у цьому відділенні наскільки покращилися. Дякую за це міському голові, який особисто контролював перебіг ремонту, й депутатському корпусові. Зараз це одне з найкращих відділень у нашій лікарні.

Для зручностей хворих, які лікуються у цьому відділенні, у кожній палаті облаштували кнопку виклику медичної сестри.

За словами директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олега Стадника, на реконструкцію терапевтичного відділення №1 спрямували 3 млн 896 тисяч гривень, ще 1,5 млн грн – на оновлення меблів та м’якого інвентарю.

– Кожен пацієнт повинен мати гідні умови для лікування, – говорить Олег Михайлович. – Як бачимо, міська влада повернулася обличчям до системи охорони здоров’я в місті. Ці зміни помітні в багатьох об’єктах і в багатьох процесах. Сподіваємося, що ця хороша традиція з реконструкції відділення продовжуватиметься і охопить решту відділень.
06.02.2019 16:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter