Уляна Супрун: Медичні картки для прийому дитини до школи більше не потрібні

Уляна Супрун: Медичні картки для прийому дитини до школи більше не потрібні Медичні картки для прийому дитини до школи не потрібні від березня 2018 року, тому ніхто не має права не допускати дитину до навчання без неї. Про це інформує gazeta.ua.

Про це перед новим навчальним сезоном пише у Facebook виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. За її словами, у деяких школах досі вимагають медичну картку для допуску до навчання, проте це робиться "за звичкою". У таких випадках варто нагадувати керівництву навчального закладу, що документ скасували.

"Зберігання персональних медичних даних у навчальних закладах суперечить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику. Діти мають пройти тільки звичайні медичні огляди у свого сімейного лікаря або педіатра, та отримати стандартні довідки", - пише Уляна Супрун.

Мається на увазі форма № 086-1/о - довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду.

"Вона видається після огляду педіатром. У ній вказують прізвище та ім'я дитини, дату її народження і стать, місце проживання дитини, телефон батьків, найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас, дату проведення обов'язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного), висновок про стан здоров'я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то, за рішенням одного з батьків, в цій довідці може бути зроблено відповідний запис), групу для занять фізичною культурою, рекомендації".

Лікар може направити дитину до інших спеціалістів, на щеплення або додаткові аналізи. Також школяр повинен принести "Карту профілактичних щеплень" з інформацією про вакцинації та ревакцинації і здійснення туберкулінових проб.
28.08.2018 12:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter