Цієї зими на грип та ГРВІ захворіє в півтора рази більше людей порівняно з минулою

Цієї зими на грип та ГРВІ захворіє в півтора рази більше людей порівняно з минулоюЗа повідомленням Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Міністерства охорони здоров`я України від 11.09.2012року, в епідемічний сезон грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій 2012-2013 рр. у країні прогнозується збільшення інтенсивності епідемічного процесу. Очікувана кількість захворілих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції збільшиться в порівнянні з минулим сезоном в 1,5 рази.
Щеплення проти грипу в Україні відносяться до категорії рекомендованих, вакцинація проводиться за кошти місцевого бюджету і підприємств, що зацікавлені в збереженні здоров’я працівників, а також за бажанням осіб, які вакцинуються за власні кошти. Рекомендований рівень охоплення вакцинопрофілактикою проти грипу повинен складати не менше 20% населення території. У період епідсезону 2011-2012 років проти грипу було щеплено 12522 особи, що склало 1,06% від всього населення області (в Україні 0,88%).
Враховуючи наближення епідемічного сезону 2012-2013 років, необхідно щепитися проти грипу, насамперед , особам, які відносяться до груп ризику: люди віком від 65 років, вагітні, діти загальноосвітніх закладів, особи, що перебувають у спеціалізованих колективах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку, будинках дитини, медичні працівники, працівники навчально-виховних закладів, транспорту, сфери обслуговування).
Також лікарі закликають дотримуватись елементарних правил особистої гігієни, що суттєво підвищують шанси уникнути небезпечного захворювання та його наслідків.
17.09.2012 13:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter