Реабілітаційний центр для воїнів АТО може з`явитися на Смілянщині

Реабілітаційний центр для воїнів АТО може з`явитися на Смілянщині «Центр реабілітації неврологічних, постінсультних хворих Черкаської області» та госпіталь-реабілітаційний центр для військовослужбовців, постраждалих у ході військових дій у зоні АТО може з’явитися на Смілянщині. Про це в обласної влади просить керівництво району. Зробити такий центр можна на базі Ротмістрівської районної лікарні №2.

Як інформують у Черкаській облраді, перепрофілювати заклад та перевести його на фінансування з обласного бюджету просить голову обласної ради Валентину Коваленко голова Смілянської райдержадміністрації Сергій Тимофієв. За його словами, нині в лікувальному закладі не використовується 73% від загальної потужності. Зі 150 лікарняних ліжок зайнято лише 110. У той же час, на забезпечення теплопостачання Ротмістрівської районної лікарні використовується 51% коштів, передбачених у бюджеті всього Смілянського району за статтею «Теплоенергія». На думку Сергія Тимофієва, утримання районної лікарні №2 с. Ротмістрівка для бюджету Смілянської центральної районної лікарні вкрай недоцільно, адже потужності її у 3,75 рази перевищують потреби.

27 серпня лікарню відвідали голова обласної ради Валентина Коваленко і депутат обласної ради, перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Наталія Старікова. Після бесіди із керівництвом району та лікувального закладу було вирішено створити обласну комісію для детального вивчення цього питання. На основі її висновків будуть робитися подальші кроки.
28.08.2014 09:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter