В Умані триває культурно-мистецький проект «Умань – культурна столиця України»

В Умані триває культурно-мистецький проект «Умань – культурна столиця України» започаткований народним депутатом України Антоном Яценком. Днями в місті відбулося свято французької культури «Французька весна в Умані».
8 червня в рамках проекту в Уманській картинній галереї відкрилася виставка фотосвітлин всесвітньовідомого французького фотографа минулого століття Робера Дуано «Свято». Відкрив виставку народний депутат України Антон Яценко.
В Умані триває культурно-мистецький проект «Умань – культурна столиця України»

Довідково: Робер Дуано (1912- 1994 р.р.).– знаменитий французький фотограф, якого вважають одним з найкращих фотографів 20 століття, а його фотографії увійшли до переліку творів мистецтва. Свого часу його фотосвітлини передруковували мільйонним тиражем в постерах, а виставки відвідувала тисячі людей.
- Відкриття виставки відомого французького фотографа в Умані - це початок циклу вернісажей відомих митців, художників, артистів з різних країн світу, з якими матимуть змогу ознайомитися жителі міста в рамках культурно-мистецького проекту «Умань – культурна столиця України, - зазначив під час відкриття народний депутат Антон Яценко.
В Україні виставка картин цього художника проходила лише в Києві та Умані.
В Умані триває культурно-мистецький проект «Умань – культурна столиця України»

Народний депутат подякував послу Франції в Україні за підтримку в організації даної виставки в Умані.
Антон Яценко пообіцяв встановити в міському парку символ Франції -мініатюрну Ейфелеву вежу. Також в рамках свята в Центральному парку міста відбувся концерт популярної французької пісні.
Як нагадують у прес-службі Антона Яценка, це вже другий після виборів масштабний захід організований в Умані народним депутатом Антоном Яценком, в рамках заснованого ним культурно-мистецького проекту «Умань –культурна столиця України». Першим став Театральний фестиваль вуличної сцени, який пройшов у Умані минулої неділі.
10.06.2013 13:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
09:57 01.08.2013 s1r0ga-74:
Почему то в культурную столицу, единственный поезд, и тот отменить хотят!