У заповіднику в Легедзине будують трипільську хату з напівсферичним дахом

У заповіднику в Легедзине будують трипільську хату з напівсферичним дахомЯк інформують у Департаменті культури та взаємозв'язків з громадськістю, про надзвичайно цікавий експеримент, провести який готуються під час “Трипільської толоки” у Легедзиному Тальнівського району Черкащини 27 липня, розповів директор заповідника “Трипільська культура” Владислав Чабанюк.

“Трипільська Толока у цьому році – це своєрідний археологічний експеримент. Ми спробуємо зробити абсолютно інший варіант даху трипільської хати, – каже Владислав Чабанюк. - На маленьких моделях трипільських будівель, найчастіше, дах є напівсферичним і без стріхи переходить у стіни. При великій щільності забудови трипільських поселень, дах міг бути глиняним, тобто плетений, як корзина і накиданий глиняним замісом. Як довго він зможе прожити, як часто його потрібно ремонтувати – покаже час.

У всіх бажаючих є можливість 27-го липня долучитися на “Трипільській Толоці” до археологічного експерименту. А ще познайомитися з нашим музейним Проектом, який здійснюємо завдяки гранту від Українського Культурного Фонду”.
26.07.2019 16:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter