У ніч проти 30 червня в Черкасах проходитиме фестиваль короткометражного кіно «Відкрита ніч. Дубль 22»

У ніч проти 30 червня в Черкасах проходитиме фестиваль короткометражного кіно «Відкрита ніч. Дубль 22» Проект «Відкрита ніч. Дубль 22» покаже свої прем’єрні короткометражні фільми у Черкасах. Це – фестиваль, який ось уже 22 роки одночасно у багатьох містах України організовує покази нових короткометражних фільмів. Фест «Відкрита ніч. Дубль 22» пройде у ніч з 29-го на 30-те червня. Основним майданчиком фестивалю стане Арт-причал у Києві, а паралельні покази й трансляції пройдуть у понад 100 локаціях по Україні та за кордоном. Цьогоріч уперше до заходу доєднаються і Черкаси.

як ынформують у мыськрады Черкас, «Відкрита ніч» – фестиваль, покликаний що раз відкривати нові українські імена у галузі кінематографу та телевізійного виробництва. 22 рік поспіль справжні кіномани збираються наприкінці червня просто неба, щоб долучитись до останніх новинок, підтримати одне одного та похвалитися фільмами врожаю останнього року. Фестиваль «Відкрита ніч» проходить під девізом: «Ми. Для нас. Про себе.»

- Черкаси неодноразово «подавали заявку», щоб стати потужним кінематографічним майданчиком на культурній мапі України. Проведення «Відкритої ночі» - це ще одна змога долучитися місту до світу українського сучасного кіно, перетворившись на одну ніч на великий кінотеатр просто неба, - розповідає співорганізаторка заходу у Черкасах Ірина Хорошаєва.

Кінофестиваль «Відкрита Ніч» народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. На сьогодні фестиваль є своєрідною лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

- Нам важливо, аби черкасці відчули атмосферу справжнього кіношного фестивалю, щоб містянам запам’ятався той післясмак, що довго не полишає глядача після перегляду якісного фестивального кіно, адже воно критично відрізняється від того, що нам показують у кінотеатрах. А ще хочеться, щоб у місті було якомога більше якісних культурних подій, які інтегрують Черкаси у цікавий світ сучасного мистецтва, тому і пропонуємо такий формат долучення до всеукраїнського масштабу. Минулорічний фестиваль «Відкрита Ніч» відбувся одночасно більше 80-ти екранах в Україні та за її межами. Нині до цього переліку додаються і Черкаси, - коментує співорганізаторка фесту у Черкасах Анна Сакун.
14.06.2019 13:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter