У рамках проекту ReHERIT в Умані пройшла зустріч, присвячена збереженню культурної спадщини міста

У рамках проекту ReHERIT в Умані пройшла зустріч, присвячена збереженню культурної спадщини міста Як інформують у міськраді Умані, напередодні Дня пам’яток історії та культури, в Умані відбулась масштабна зустріч, присвячена збереженню культурної спадщини міста. До діалогу були запрошені представники органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, громадських установ, науковці, представники туристичної індустрії та експерти з інших міст України.

Захід відбувся в рамках проекту ReHERIT: спільна відповідальність за спільну спадщину, який стартував в Умані ще у липні 2018 року.

ReHERIT – це спільний грантовий проект Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, Центру міської історії, Лабораторії міського простору та Відділу культури Уманської міської ради. Він має на меті переосмислення, актуалізацію та розвиток потенціалу культурної спадщини обох міст.

Зустріч була присвячена розробці туристичної стратегії Умані.

Експерти зазначили, що Умань – найбільший центр хасидського паломництва та важливе місце української, єврейської та польської історії. Наше місто має величезний туристичний потенціал на основі культурної спадщини, тому проект ReHERIT і такі зустрічі покликані допомогти у розкритті цього потенціалу.

Загалом проект триватиме до липня 2020 року. Окрім розробки самої стратегії, в його рамках будуть створені методичні матеріали для гідів і вчителів, які працюють з темою спадщини, проведені фахові тренінги з управління спадщиною та її використання, що, безумовно, допоможе не лише краще вивчити своє місто, а й дасть могутній поштовх для його розвитку.
19.04.2019 08:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter