Розпочався прийом творів на здобуття літературної премії ім. поета Миколи Томенка

Розпочався прийом творів на здобуття літературної премії ім. поета Миколи Томенка Із 15 січня 2019 року розпочато прийом творів на здобуття літературної премії імені Миколи Томенка (1937-2017), заснованої Шполянською районною радою та райдержадміністрацією (Черкащина), з метою пошанування талановитого поета й популяризації його творчості.

Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються письменники за високохудожні твори українською мовою в жанрах поезії, поезії для дітей, малої прози та драматургії, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, звеличують жіночу долю, несуть у собі державотворчі смисли, національну ідею, висвітлюють демократичні й історичні цінності суспільства, збагачують мову й культуру та не відзначені іншими преміями.

Премія на конкурсних засадах присуджується щороку 24 травня – до дня народження Миколи Даниловича Томенка (25.05.1937-29.08.2017) і вручається на Шполянщині.

Премія встановлюється у двох номінаціях:

– поезія, дитяча поезія,

– мала проза, драматургія.

На здобуття Премії подаються оригінальні твори авторів, опубліковані окремими книгами чи видрукувані в літературних часописах протягом останніх п’яти років. Одна й та особа не може ставати лауреатом Премії двічі.

Подання творів на здобуття Премії проводиться з 15 січня до 15 квітня того року, в якому відбувається вручення Премії.
14.01.2019 15:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter