Напередодні Дня Незалежності черкащани побачили відремонтований Палац «Дружба народів» та оновлену площу

Напередодні Дня Незалежності черкащани побачили відремонтований Палац «Дружба народів» та оновлену площуЗавершуються роботи з реконструкції Палацу культури «Дружба народів» та прилеглої міської площі, розповідають у черкаській міській раді. Фактично вперше за роки Незалежності в Черкасах промислове підприємство власним коштом провело масштабну реконструкцію об’єкту місцевої інфраструктури. Коштом ПАТ «Азот» відновлено соціально-культурну споруду ПК «Дружба народів», площа якого складає понад 20 тис. кв. метрів та реконструйовано міську площу з повною заміною підземних комунікацій на території понад 14 тисяч квадратних метрів.

Найбільш затратною частиною ремонтних робіт стала заміна інженерних мереж підземних комунікацій на всій території площі. Для цього доводилося застосовувати складну техніку та прокладати траншеї глибиною понад 6 метрів.
Прикметною рисою ремонту площі стало також і дбайливе ставлення ініціаторів реконструкції до зелених насаджень. Заради збереження кількох 30-літніх ялин, які черкащани вважають «візитівкою» фасадної частини Палацу, навіть переробляли вартісний проект прокладання підземних комунікацій та рили траншеї в обхід корененої системи дерев. Всі дерева збережені і прикрашають оновлену площу. Також висаджені вічнозелені рослини – туї та самшит.
Зараз робітники завершують монтаж нового дитячого майданчика біля Палацу та встановлюють нові лавочки на площі, яка стане улюбленим місцем відпочинку черкасців та майданчиком для проведення культурно-мистецьких заходів просто неба.
Світлодинамічний фонтан вже пройшов випробування і скоро черкащани зможуть оцінити його красу.
У цьому році виповнюється 31 рік від спорудження Палацу «Дружба народів». За весь цей час не проводилося жодних, навіть дрібних ремонтів. З часу відкриття Палац став культурним центром, куди прагнули потрапити найкращі артисти, тепер технічні параметри сцени та стан гримерок відповідають райдерам найвимогливіших виконавців.
Урочисте відкриття оновленого ПК «Дружба народів» планується провести вже 8 вересня.
Першими побачать оновлений Палац усередині черкаські першокласники, для яких влаштують свято з нагоди Дня знань.
23.08.2012 17:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter