У Черкасах у Художньому музеї відкрилася виставка молодих художників

Черкаський художній музей в рамках проекту «Талановита молодь Черкаського краю», присвяченого 60-річчю утворення Черкаської області, презентував персональні виставки молодих художників Дениса Ратушного та Світлани Тихомирової.
Виставки знайомить глядача з живописними та графічними роботами художників, де чарівними мерехтіннями яскравих фарб та незвичайною графічною технікою прочитується близький для кожного сенс.
Світлана Тихомирова живе і працює у місті Черкаси. У 2001 році закінчила Черкаський державний бізнес-коледж, а у 2009-у – Черкаський державний технологічний університет, спеціальність «Графічний дизайн». За плечима автора участь у конкурсах: плакату м.Харків (2004), дизайну промислового пакування, м. Київ(2007) та виставках: «Діалоги» м.Черкаси (2010), «EGO» Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва (2011), “Dialogs-2”(2011), “Антракт”(2013) м. Черкаси.
Про себе та свою творчість Світлана Тихомирова розповідає: «Направление, которым можно охарактеризовать мою живопись – модернизм и абстракционизм. В процессе рождения произведения я никогда заранее не планирую, что я хочу изобразить. Предпочитаю спонтанность и свободу самовыражения. Непредсказуемые образы самостоятельно проявляются в процессе работы, а я просто помогаю им приобрести определенную форму на холсте. В картинах запечатлены мои эмоции и видение мира. Некоторые мои работы напоминают нам о том, что мы – неотъемлемая часть Вселенной. А люди в ней, скорее, – энергии. И окружающая нас действительность отражается в наших эмоциях, как в зеркалах. Стоит только остановиться и оглянуться вокруг, посмотреть на Небо, Природу и прислушаться... Как звучит ветер, шелестит трава... Как звучит утро в городе... или вечер... Что чувствует человек, рожденный в таком сложном конгломерате как Любовь в урбанизированной среде. И прислушаться к себе... что говорит сердце...».
У Черкасах у Художньому музеї відкрилася виставка молодих художників

Денис Ратушний народився в м. Черкаси у 1991 році. Закінчив Черкаський національному університет імені Б.Хмельницького ( спеціальність ІТ). Зараз активно ілюструє книги. На його становлення як художника, вплинуло граверне мистецтво видатного художника Альбрехта Дюрера.
За плечима автора участь у 12 арт-проектах : «Про хвости» ( Черкаси), ChiefCover (Черкаси), Ніч у музеї ( Черкаси), Книжковий арсенал (Київ), NewMasterArtist ( Амстердам), Нео-Натюрморт (Київ), GrandGaleri (Черкаси), «У вічі випадковості» (Львів), Штрих-код (Київ), ГогольFest ( Київ), виставка молодих художників (Київ).
У Черкасах у Художньому музеї відкрилася виставка молодих художників

Слід зауважити, що його творчість є нетиповою для мистецького середовища Черкас, де домінують живописці. Він одним із перших зайнявся мистецтвом графіті, а згодом і такими незвичними сучасними графічними техніками, як black & white та dotwork. Молодий художник активно шукає нові засоби виразності, відпрацьовує знайдені і в цьому його цінність. Виставки діють протягом місяця.
15.01.2014 18:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter