В Умані затримали рецидивіста, який крав подушки, щоб ширнутися

Співробітники Уманського міськвідділу міліції затримали 35-річного місцевого жителя, який зі складського приміщення поцупив речі домашнього вжитку. За повідомленням СЗГ УМВС в Черкаській області, дії чоловіка кваліфіковано як крадіжка, за яку передбачено покарання до шести років позбавлення волі.
В Уманський райвідділ міліції звернувся 37-річний місцевий житель, який повідомив, що з його складського приміщення викрадено нові ковдри та подушки. Через кілька днів до міськвідділу завітав той самий чоловік з повідомленням про нову крадіжку. Спосіб скоєння кримінального правопорушення вказував на те, що до нього причетна одна й та ж особа. Працівники міліції розпочали заходи щодо встановлення зловмисника та можливого місця його перебування.
Проводячи оперативні заходи, правоохоронці отримали інформацію, що до даних крадіжок може бути причетний 35-річний неодноразово судимий уманчанин. Правоохоронці розпочали перевірку і запросили чоловіка до міськвідділу міліції для дачі пояснень. Під час спілкування зі слідчим він зізнався у скоєнні двох крадіжок зі складу. Чоловік пояснив, що ніде не працював, а на особисті потреби, зокрема і для придбання наркотичних засобів, потрібні були кошти. Він знав, що вдень територія складського приміщення не охороняється, тому без проблем туди проник. Там він викрав ковдри та подушки, які того ж дня продав на одному із місцевих ринків за низькою ціною. Виторгувані гроші швидко закінчилися і через кілька днів чолов’яга знову вирішив повторити крадіжку. Таким самим способом зловмисник проник до складу, викрав майно і швидко збув його на тому ж ринку.
Чоловік розкаюється у скоєному, але розуміє, що уникнути покарання йому не вдасться. На даний час працівники Уманського міськвідділу міліції вилучили речові докази та відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років.
20.11.2013 15:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter