Викрито жителя Черкас та його співмешканку, які за 15 тис. дол. обіцяли військовозобов'язаному допомогти перетнути держкордон

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Черкаси та його співмешканці за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон та одержанні неправомірної вигоди за вчинення незаконного впливу на прийняття рішення уповноваженою особою.

За даними слідства, 46-річний черкащанин разом зі своєю співмешканкою обіцяли за грошову винагороду посприяти у незаконному перетині державного кордону військовозобов’язаному.

Підозрювані повинні були повпливати на прийняття рішення особою, уповноваженою вносити особисті відомості до системи «Шлях». Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі України як волонтерам-водіям.

Зловмисників затримали під час одержання неправомірної вигоди в сумі 15 000 доларів США.

Наразі чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, а жінці – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 9 років з конфіскацією майна.
12.04.2024 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter