Розкрито пограбування ювелірної крамниці в Умані: двох грабіжників затримано в Миколаївській області

На початку березня цього року в місті Умань було скоєно резонансний злочин – посеред білого дня одну із ювелірних крамниць міста було пограбовано. Як нагадують у СЗГ УМВС в Черкаській області, двоє невідомих чоловіків у масках увірвалися в магазин, наказали дівчині-продавчині лягти на підлогу, а самі прострілили вітрину, забрали золоті вироби та швидко зникли з місця пригоди. На все це зловмисникам знадобилося лише 30 секунд…
Розкрито пограбування ювелірної крамниці в Умані: двох грабіжників затримано в Миколаївській області

У залі крамниці охоронців не було, тому продавець, побачивши двох підозрілих чоловіків на порозі магазину, лише встигла натиснути кнопку виклику державної служби охорони. Працівники міліції приїхали швидко, однак грабіжників на місці події вже не було. На місце злочину прибула слідчо-оперативна група Уманського міськвідділу міліції, яка відразу розпочала роботу, направлену на розкриття кримінального правопорушення. Правоохоронці провели ретельний огляд місця події, адже необхідно було виявити та вилучити якнайбільшу кількість речових доказів, які б допомогли слідству при розкритті цього зухвалого злочину. Опитування свідків принесло свої результати - вони розповіли, що бачили як двоє нападників вискочили з магазину і забігли у двір, де їх, швидше всього, чекала автівка. За фактом розбійного нападу слідчим відділом Уманського міськвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України.
Проведеними слідчо-оперативними заходами правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетні троє чоловіків - жителів Дніпропетровської області віком від 29 до 32 років. Розпочалися пошуки зловмисників, невдовзі вони були затримані працівниками міліції в Миколаєвській області. Як з'ясувалося, за схожою схемою зловмисники скоїли пограбування ще однієї ювелірної крамниці в Миколаєві.
Наразі відкрите за даним фактом Уманським міськвідділом міліції кримінальне провадження було перекваліфіковано з ч.3 на ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій), санкція якої передбачає покарання у вигляді від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. На даний час розслідування триває, проводиться збір необхідних матеріалів для передачі їх до суду, який і визначить міру покарання для кожного із грабіжників.
25.06.2013 10:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter