У Черкаському районі затримано чоловіків, які обікрали 8 дачних будинків

У Черкаському районі затримано чоловіків, які обікрали 8 дачних будинків До Черкаського райвідділу міліції почали надходити заяви від громадян про крадіжки з приватних домоволодінь. Потерпілі пояснювали правоохоронцям, що коли вони приїжджали до своїх дачних будинків, то з’ясовувалось, що в них вибите вікно або пошкодженні вхідні двері.
Як інформують у СЗГ УМВС в Черкаській області, всередині панував повний безлад – речі розкидані та потрощені меблі. Шоковані побаченим гармидером громадяни навіть не відразу помічали відсутність в будинку деяких речей. А предметами посягань найчастіше ставали побутова техніка, речі та продукти харчування.
Працівники міліції, розглянувши заяви громадян, прийшли до висновку, що до скоєння цих крадіжок можуть бути причетні одні й ті ж люди. Всі вилучені з місць скоєння злочинів речові докази та сліди ретельно вивчались та аналізувались.
Одночасно проводилися пошуки вкрадених речей на ринках та стихійних місцях торгівлі. Також оперативники перевіряли осіб, що раніше притягалися до відповідальності за скоєння подібних злочинів. Стало відомо, що до скоєння крадіжок може бути причетний житель села Яснозір’я. При подальшій перевірці отриманих даних інформація підтвердилась, і потім було встановлено інших учасників крадіжок.
Зібравши всю необхідну доказову базу, працівники міліції затримали чоловіків та доставили їх до Черкаського райвідділу міліції для дачі пояснень. Чоловіки пояснювали, що крадучи з дачних будинків вони таким чином заробляли собі на випивку та прожиття. Як з’ясувалось, обравши заздалегідь будинок, зловмисники приходили до нього пізно вночі. Спочатку вони пробували відчинити двері підбором ключа, коли ж це не вдавалося в хід йшов лом.
Проникнувши в будинок, вони обирали найцінніші речі, частину з яких було виявлено працівниками міліції при обшуках за місцем проживання крадіїв.
На даний час слідчим відділом Черкаського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка ) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.
17.06.2013 17:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter