Прокуратура: Депутата Черкаської міськради звинувачують у продажу гумдопомоги на 1,5 млн. грн.

Черкаською обласною прокуратурою повідомлено про підозру депутату Черкаської міської ради, який здійснював продаж гуманітарної допомоги.

За версією слідства один з депутатів Черкаської міської ради, в період дії воєнного стану, будучи командиром добровольчого формування територіальної громади (далі - ДФТГ), використовуючи своє службове становище, у травні 2022 року видав офіційний документ, на підставі якого шляхом залучення посередників через митний кордон було здійснено переміщення військової амуніції як гуманітарної допомоги від діаспори м. Чикаго, США.

Після отримання гуманітарної допомоги указаний депутат не облікував зазначену амуніцію у ДФТГ з метою унеможливити контроль дотримання наданих гарантійних зобов’язань щодо її використання к гуманітарної допомоги і впродовж травня – червня 2022 року через посередників здійснив її продаж третім особам на суму понад 1,5 млн грн.

На підставі зібраних доказів депутату Черкаської міської ради повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 КК України, а саме: продаж товарів гуманітарної допомоги службовою особою з використанням службового становища з метою отримання прибутку, вчинений у великому розмірі під час дії воєнного стану.

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
30.09.2022 18:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter