Прокуратура: У Черкасах з 13 гуртожитків, які мали бути передані територіальній громаді, не передано жодного

Прокуратура: У Черкасах з 13 гуртожитків, які мали бути передані територіальній громаді, не передано жодногоПрокуратурою міста Черкаси виявлено ряд порушень конституційних прав мешканців гуртожитків на житло.
Так, із загальної кількості гуртожитків, які підлягають передачі в комунальну власніть міста, половина не передана, інвентаризація гуртожитків, розташованих в межах Черкас, не проведена.
За словами прокурора міста Черкаси Олександра Маслюка, рішенням Черкаської міської ради у 2010 році було затверджено «Програму передачі гуртожитків у власність територіальної громади міста Черкаси на 2010-2014 роки”. Проте кошти на передачу гуртожитків з міського бюджету протягом 2012-2013 років не виділялись, а заходи, передбачені цією програмою, не виконуються.
Зокрема, Програмою на 2011 рік заплановано передачу у власність територіальної громади 5 гуртожитків, на 2012 рік – 8. Однак, жоден з перелічених гуртожитків у власність територіальної громади не прийнято.
Не прийнято й гуртожитки, право власності на які визнано за рішеннями судів. Зокрема, Черкаська міська рада не вжила заходів, щоб прийняти у власність будинок за адресою вул. Руднєва, 97. На даний час також залишаються не прийняті у власність територіальної громади ще три гуртожитки у Черкасах.
Виявлені порушення і в роботі Наглядової ради з питань розподілу і утримання житла в гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій.
Прокурор міста Черкаси Олександр Маслюк вніс міському голові подання на усунення виявлених порушень та на притягнення до передбаченої законом відповідальності посадових осіб, з вини яких вони були допущені.

прес-служба прокуратури міста Черкаси
01.04.2013 12:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter