СБУ: На Звенигородщині директор будкомпанії привласнив 2 млн. грн. на ремонті доріг

СБУ: На Звенигородщині директор будкомпанії привласнив 2 млн. грн. на ремонті доріг  СБУ викрила розкрадання майже 2 млн грн на ремонті автодоріг на Черкащині.

СБУ заблокувала схему привласнення бюджетних грошей, виділених на ремонт автомобільних трас на території Черкаської області. Оборудка завдала державі збитки у розмірі майже 2 млн грн.

За даними слідства, протиправну діяльність організував директор місцевої будівельної компанії. У 2019 році він уклав декілька договорів з держпідприємством автодорожньої галузі регіону. Усі вони - на проведення ремонту доріг у Звенигородському районі.

Встановлено, що частину бюджетних грошей, які було виділено на реалізацію відповідних інфраструктурних проектів, учасники схеми вивели у тінь. Для цього вони вносили до бухгалтерської документації недостовірні відомості про обсяги використаних будівельних матеріалів та виконаних робіт.

Наразі керівнику комерційної структури повідомлено про підозру за ч. 4, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії. Перевіряється інформація щодо причетності до оборудки інших осіб, у тому числі посадовців держпідприємства.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури.
25.06.2021 14:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter