П'ятьох черкащан судитимуть за шахрайство із запчастинами для авто на Інтернет-майданчиках

Слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури 5 особам повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою ряду шахрайств.

Вказана стаття передбачає відповідальність за заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою з використанням електронно-обчислюваної техніки.

Досудовим розслідуванням установлено, що група з 5 осіб на веб-сайті https://zapchasti.ria.com/ і в месенджері «Viber» розміщували рекламні оголошення про продаж автозапчастин, вводили в оману потенційних покупців, запевняючи у наявності необхідного товару, отримували від них попередню оплату за замовлення, але зобов’язання по відправленню автозапчастин покупцям не виконували, і в такий спосіб заволоділи чужими коштами.

Досудове розслідування за вказаним фактом триває, до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За вчинення вказаних злочинів ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
08.06.2021 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter