У Черкасах судитимуть шахраїв, які видурювали у людей гроші через Інтернет

Слідчим управлінням Національної поліції в Черкаській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинності в Черкаській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Черкаською обласною прокуратурою викрито групу осіб, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян через мережу Інтернету.

Так, в ході проведення досудового розслідування, встановлено, що група осіб на території м. Черкаси, з метою власного незаконного збагачення, з використанням Всесвітньої мережі Інтернет, соціальної мережі «Facebook» та «Instagram», створили сторінку з вигаданим іменем користувача та шляхом обману, розмістивши завідомо неправдиві оголошення про продаж товарів, ввівши в оману покупців отримували повну передоплату за товар, після чого його не відправляли і гроші не повертали.

Зловмисники здійснювали свою діяльність на території всієї України.

За результатами проведення досудового розслідування, обвинувальний акт стосовно вказаних осіб за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 190 КК України скеровано до Придніпровського районного суду м. Черкаси.

Санкція за ст. 190 КК України, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.
07.04.2021 10:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter