ДБР: На Черкащині екс-керівника відділення Нацполіції судитимуть за побиття громадянина та перевищення повноважень

Як інформують у ДБР, колишньому начальнику одного із відділень ГУ Національної поліції в Черкаській області, який наразі є чинним депутатом сільської ради, повідомлено про підозру в перевищенні влади, яке супроводжувалося насильством.

Встановлено, що в листопаді 2018 року підозрюваний, знаходячись на посаді в правоохоронних органах, в одному із селищ Черкаської області вирішив провести огляд транспортного засобу в рамках слідчих дій в іншому кримінальному провадженні.

Поліцейський зайшов на територію домоволодіння місцевого мешканця, але не пред’явив жодних документів для підтвердження законності своїх дій. Власник домоволодіння попросив поліцейського залишити територію, а після відмови почав знімати його на відео.

У відповідь поліцейський почав бити чоловіка та повалив його на землю.

Таким чином, нині колишнього поліцейського підозрюють у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Черкаська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДВБ НП України.
26.02.2021 12:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter