Топ-5 корупційних схем Центральної України: на чому крадуть в Черкаській області?

У Міжнародний день боротьби з корупцією громадські організації “Антикорупційний Штаб” та “Разом проти корупції” публічно представили нове дослідження, що покликане висвітлити найбільші корупційні схеми України. Які з них поширені в Центральній Україні?

Активісти стверджують, що найбільше зловживань в Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Вінницькій областях спостерігається у таких сферах: природні ресурси України, комунальні підприємства, літні майданчики, транспортна галузь та закупівлі.

“Корупція в регіонах України є масштабною та болючою проблемою. Як показало наше дослідження, дуже багато сфер діяльності в нашій країні потерпають від корупційних схем і ситуація є різною в залежності від регіону. На Волині це може бути незаконний видобуток бурштину, а в Черкаській області - це зловживання в транспортній галузі та на закупівлях” - зазначає керівниця проєкту, представниця ГО “Антикорупційний Штаб”, Ольга Іванова.

Топ-5 корупційних схем Центральної України: на чому крадуть в Черкаській області?



Одним з прикладів корупції в Черкаській області є справа розтрати бюджетних коштів на реконструкції аеропорту “Черкаси”. У 2017 році департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської ОДА, маючи на меті здійснити реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту «Черкаси», уклав договір із ТОВ «Рестал» на розроблення проєктно-кошторисної документації на цей об'єкт. Вказана компанія розробила проєкт із кошторисом у 80,3 млн грн. Щоправда, пізніше фірма без погодження з Черкаською ОДА збільшила кошторис – до майже 140 млн грн, а експерт-кошторисник ТОВ «Перша будівельна експертиза» затвердив змінену кошторисну вартість проєкту в сумі 128,95 млн грн.


24.12.2020 18:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter