Затримано 31-річного уманчанина, який, розпиливши балончик в обличчя пенсіонерки, викрав у неї гроші

Затримано 31-річного уманчанина, який, розпиливши балончик в обличчя пенсіонерки, викрав у неї гроші Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом грабежу 71-річної жительки Уманського району, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого.

Так, за версією слідства, 27.11.2020 року раніше судимий за вчинення умисних майнових злочинів 31-річний житель Уманського району, знаходячись на території одного із домоволодінь району, діючи умисно та цілеспрямовано, з метою заволодіння майном та грошовими коштами 71-річної потерпілої, шляхом входження в довіру та користуючись тим, що власниця знає останнього, застосував до неї насилля, що виразилось в розпилюванні із балончика їй в обличчя рідини, що містить в своєму складі сльозоточиві компоненти, вимагав передачі йому наявних в потерпілої грошових коштів, отримавши відповідь про місце їх знаходження, самостійно розпочав пошуки та виявив гаманець з грошовими коштами, які привласнив собі.

Того ж дня вказаний чоловік був затриманий працівниками поліції в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, що передбачений ч.2 ст.186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений повторно).

За принципової позиції Уманської місцевої прокуратури 30.11.2020 Уманським міськрайонним судом зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
01.12.2020 09:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter