У Черкасах судитимуть неповнолітнього, який "замінував" будівлю Річкового порту

Органами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно неповнолітнього правопорушника за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 259 КК України.

Слідством установлено, що у червні 2020 року 17-річний підліток, житель м. Черкаси, зателефонувавши на спецлінію поліції «102», надав завідомо неправдиву інформацію про замінування будівлі Черкаського річкового порту, через нетривалий час повідомив про замінування приміщення Черкаської обласної державної адміністрації.

Дії неповнолітнього зловмисника кваліфіковано за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) та ч. 2 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно).

Санкція ч. 1 ст. 259 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років, ч. 2 ст. 259 КК України - позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.
25.09.2020 12:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter