ДБР повідомило про підозру 3 працівникам Канівського лісгоспу за незаконний відпуск деревини

Слідчі територіального управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру двом майстрам лісу та інженеру лісового господарства, який виконував обов'язки лісничого Степанецького лісництва ДП «Канівське лісове господарство» Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства. Вони підозрюються в одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їм влади та службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідування встановлено, що посадові особи вимагали та одержували хабарі за відпуск ділової деревини на території Степанецького лісництва без оформлення необхідних документів та з оформленням завідомо неправдивих офіційних документів.

Слідчими ДБР задокументовано систематичні факти вимагання та одержання неправомірної вигоди від голови одного з фермерських господарств Черкаської області на загальну суму 84 300 гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратурою Київської області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
25.06.2020 16:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter