У Черкасах судитимуть водія, який у стані наркотичного сп'яніння збив насмерть велосипедиста на Смілянській

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 37-річний водій, 9 квітня 2020 року близько 12 години 00 хвилин, керуючи автомобілем в стані сп’яніння внаслідок вживання наркотичних речовин, рухаючись по вулиці Смілянська зі сторони вулиці Луценка в напрямку до вулиці Вернигори біля перехрестя з вулицею Хоменка в місті Черкаси, не дав дорогу велосипедистові, який перетинав проїзну частину вулиці Смілянська та скоїв на нього наїзд.

Внаслідок спричинення потерпілому тяжких тілесних ушкоджень настала його смерть.
У Черкасах судитимуть водія, який у стані наркотичного сп'яніння збив насмерть велосипедиста на Смілянській

Винуватцю ДТП обрана міра запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На даний час процесуальним прокурором погоджено обвинувальний акт, який скеровано до суду для розгляду по суті.

За вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.
10.06.2020 08:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter