УМВС: Голову правління КС "Берегиня" засуджено до 10 років позбавлення волі

Як інформують у СЗГ УМВС області, 11 листопада 2012 року Соснівський районний суд міста Черкаси засудив голову правління кредитної спілки «Берегиня» за сукупністю статей до позбавлення волі терміном 10 років та 1 місяць, а його заступника до 10 років позбавлення волі з повною конфіскацією усього наявного майна та коштів.
22 листопада 2012 року апеляційний суд Черкаської області виніс ухвалу, в якій частково залишив без змін вирок Соснівського районного суду міста Черкаси та основне покарання залишив в силі.
Діяльність даної кредитної спілки свого часу викликала хвилю обурення у її вкладників. Невдоволені громадяни негайно звернулись за допомогою до співробітників міліції з заявами, що керівники спілки не виконують своїх забов’язань. Працівниками управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Черкаській області було проведено ретельну перевірку діяльності кредитної спілки.
Правоохоронці з’ясували, що службові особи спілки залучали до участі в спілці громадян, жителів міста Черкаси та Черкаського району, та пропонували їм вносити свої грошові кошти на депозитні рахунки даної кредитної спілки в якості вкладів, гарантуючи високі відсотки по закінченню строку депозитного вкладу. При цьому службові особи КС достовірно знали, що з 2005 р. анульована ліцензія кредитної спілки на залучення депозитних внесків на депозитні рахунки, проте незаконно продовжували залучати депозитні внески від людей. Надалі службові особи спілки, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, у власних корисливих інтересах, привласнили депозитні кошти, які використали на власні потреби, чим завдали значних матеріальних збитків членам кредитної спілки на загальну суму 1 мільйон 700 тисяч гривень.
За зібраними працівниками УДСБЕЗ матеріалами, слідчим управлінням УМВС упродовж 2008 року відносно голови правління КС „Берегиня” порушено кримінальні справи за ч.5 ст.191, ч. 2 ст. 209, за ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.367 КК України, відносно заступника кредитної спілки за ч.2 ст.366 КК України.
14.01.2013 16:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter