У Черкасах судитимуть поліцейського за вимагання й отримання хабара

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням працівника патрульної поліції у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди з використанням наданої йому влади. Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України направлено до суду.

За даними слідства, обвинувачений з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення вимагав і одержав для себе 24.10.2019 неправомірну вигоду в сумі 4 тисячі гривень за безперешкодне погодження дозвільних документів на розміщення двох тимчасових споруд для здійснення торгівлі.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні проводилося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

За вчинене правопорушення особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
27.02.2020 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter